top of page
ladda_ned-removebg-preview.png

"Varför, mamma, förstör du mitt liv när det är som allra bäst, när jag är som allra lyckligast? Hoppas du dör kärringjävel!" Med en hård smäll stängdes ytterdörren igen. Jag var så jävla arg, det fullständigt kokade inom mig!


Hoppas du dör kärringjävel är en sann berättelse där vi följer Lindas uppväxt med en alkoholiserad mamma. En värld mellan hopp och förtvivlan. Linda berättar öppet om hur hon själv faller in i ett ohälsosamt läkemedelsberoende och ger en ärlig skildring av hur ett beroende ter sig, utvecklas och avslutas. Vi läser om lögnerna och skuldkänslorna, men också om kampen för att till slut bli ren, för hennes familjs och hennes egen skull.


Boken riktar sig till dig som har erfarenhet eller känner någon med erfarenhet av att växa upp nära missbruk. Till dig som arbetar med människor i skola, förskola eller på andra områden. Till dig som vill få mer kunskap och insikt i familjesjukdomens kärna där skam och tystnadskultur skapar tragedier och utanförskap. Det är en bok som ger ett unikt perspektiv på ett alldeles för vanligt problem, ett problem vi måste ta hand om.

ADLIBRIS

Boken släpps 2023-04-20
*Boksignering Hos Tyresö Bokhandel 29/4 kl 13-15
 

”Fick boken i brevlådan igår och kunde inte göra annat än att sträckläsa den samma kväll. Den grep tag och den kändes. 

Starkt o modigt av dig att berätta. Smärtsamt att  läsa om ditt liv men underbart att du lyckades vända ditt liv. Du är en riktig fighter

2,5 timme tog det att läsa boken. Känslan av att ha varit en del av ditt liv när du hade det så jävligt gör ont men jag är så glad över att du har tagit dig ur det och att din pappa fick uppleva det  så starkt av dig att berätta och hoppas att det hjälper andra 

Boken väckte mycket känslor inom mig, en vaksamhet för personer i min omgivning och i mitt yrke som lärare. Irritationen över att det ens går att få så mycket tabletter utskrivet och det uppenbart sorgliga i allt som hände. Men framförallt hur modigt det är av dig Linda att dela med dig det av det här. Från att  hålla så mycket i det dolda i så många år och att behöva leva med de där sista orden, till att skriva en bok och så öppet och innerligt berätta om allt. 

bottom of page