top of page

Inbjudan till en viktig föreläsningskväll

 

Hej

Jag heter Linda Jonsson och är författare till boken”Hoppas du dör kärringjävel”

Boken riktar sig till dig som har erfarenhet eller känner någon som har erfarenhet av att växa upp nära missbruk. Till dig som arbetar med människor i skola, förskola eller på andra områden. Till dig som vill få mer kunskap och insikt i familjesjukdomens kärna där skam och tystnadskultur skapar tragedier och utanförskap. Det är en bok som ger ett unikt perspektiv på ett alldeles för vanligt problem i vårt samhälle.

 

Det finns många barn i dag som går till skolan med en klump i magen, en oro över att lämna sin förälder hemma. Denna oro påverkar så klart barnets skolarbete och dess koncentrationsförmåga i skolan. Barn ska vara just barn och inte behöva ta hand om sin förälder ändå finns det över 320 000 barn som far illa av deras föräldrars drickande eller drogande och tar på sig ett vuxet ansvar inget barn ska behöva bära.

Under uppväxten kommer ett barn ha tillbringar i snitt 20 000 timmar i skolan. Det gör skolan till en av de viktigaste aktörerna när det gäller att upptäcka ett barn som far illa.

Jag föreläser utifrån min bok och min livsresa för att skapa en större förståelse över vad barn kan bära på som vi vuxna behöver agera på. Jag berättar om min uppväxt där skolan aldrig förstod vad som hände bakom fasaden då vi barn till alkoholister inte vill avslöja vår familjehemlighet. Barn är lojala mot sina föräldrar.

 

Jag föreläser också om hur det är att hamna i ett tablettberoende. Tabletterna kryper ner i åldrarna och 14 åringar har dött av överdos just från värktabletter, smärtstillande och lugnande. I dag går ungdomarna inte så mycket i föräldrarnas barskåp utan är mera intresserade av vad som finns i medicinskåpet.

Jag har nyligen medverkat tillsammans med journalisten och bloggaren Sanna Lundell i programmet ”Beroende med Sanna Lundell” och pratat om min livsresa och min bok i Sveriges radio P1. Har även medverkat i ”Malou efter tio” Nyligen medverkade jag i tv4 nyhetsmorgon tillsammans med överläkare Clas Gedda från Ersta sjukhus och pratade om hur lätt det är att få utskrivet värktabletter som kan förstöra en människas liv.

Jag kan erbjuda olika skräddarsydda föreläsningar just för er målgrupp och behov. Många lärare och förskolepersonal har bokat in en föreläsningskväll i kunskaps syfte. Jag föreläser även för elev i gymnasiet där tabletter är tyvärr en skrämmande utveckling.

Ser fram emot en föreläsningskväll på er förskola eller skola.

Varma Hälsningar

Linda Jonsson www.lindajonsson.se

Telefon 0739123899

1671115614.png
bottom of page