top of page

Linda gästar Nyhets Morgon

När Linda Jonsson som tjugoåring skadade ryggen vid en ridolycka, fick hon smärtstillande som hjälpte mot ryggen, men som skapade andra problem, och hon hamnade i ett mångårigt beroende av smärtstillande tabletter. ”Det blev en ständig jakt på nya tabletter”, berättar Linda om sitt missbruk.

IMG-7325_edited.jpg
malou_edited.jpg

Linda gästar ''Malou Efter Tio''

Det började med 1 tablett och slutade med 40 sömntabletter och 25 oxycontin om dagen. Linda blev narkoman av smärtstillande medicin. Hon manipulerade läkarna för att få fler och fler piller. När en läkare skrivit ut 1500 tabletter larmade apoteket. Lindas hjärta stannade vid tre tillfällen innan hon fick hjälp ur missbruket. Resan tillbaka blev lång och smärtsam. Nu berättar hon om vägen tillbaka till drogfrihet.

Lindas intervju med ''allas''

''Jag växte upp i en välbärgad familj, vi reste massor och hade lantställe i skärgården. Min barndom brukar jag beskriva som både himlen och helvetet på jorden''

img_4148-7370564.jpg
malou.png

Malou efter tio

Doktorns kritik mot vården: ”Det är förfärligt”

 

Doktor Claes Gedda pratar om hur vården ska agera och vilket ansvar de har när en person blir beroende av läkemedel. ”Vi tar inte ansvar”, säger han.

bottom of page